reede, 17. juuli 2009

Viljandi, 1.osa

Puhkuse veedame kõik Viljandis... ja nii minagi sõitsin paariks päevaks õele külla. 13.-15.juulini pesitsesin sääl kaunis linnas ja linnast väljas. Koju jõudes jäin kõigepealt hullu kõhugrippi või oli see midagi muud... igatahes täna on juba täitsa inimese tunne ja hakkan siin tasapisi muljeid kirja panema - neid sai palju!

Esmaspäeval sõitsime õe perega Viljandisse. Sain esmakordselt üle uue silla sõita. Kohe sealsamas on linnuvaatlustorn, kus me üleval käisime. Vaated Võrtsjärvele on muidugi kaunid, aga see pilt, mis tornis avanes, küll eriti kaunis polnud. Viimased trepid ja käsipuud olid nii linnusitased, et oli tegu üles pääsemisega. Järgmine kord kummikud jalga! :) Masendav oli ka pilt surnud ja poolsurnud pääsupoegadest. Oli see siis looduslik valik või mängus kellegi kuri käsi, see jäi meile teadmata...



Maandusime Viljandis ja peale väikest pausi läksime taas tiirutama. Esimene peatus oli Paistu ürgorg. Tõepoolest ürgne ja metsik loodus. Võimas! Sealkandis suurim liivakivipaljand, mida kutsutakse Loodi Põrguks, on 15,2 meetrit kõrge ja 23 meetrit lai.



Edasi võtsime suuna Heimtali poole. Heimtali Viinaköök oli selle reisi kahtlemata üks kaunemaid ehitisi.


Heimtali ringtall aga olevat ainulaadne Eestis. Tegime meiegi seal ringi peale, või vähemalt poolringi. Huvitav ja mitmekihiline, vana ühendatud uuega - minumeelest väga õnnestunud!



Viljandi külje all Järveotsa obeliski juures käisime ka tiiru. Sealt oli ilus vaade Viljandi järvele. Terviserada mööda oleks küll linna võinud jalutada, aga me olime selleks piisavalt väsinud. Pealegi lubasime Eveliniga õhtul veel lossikatesse minna. Sellest siis järgmine kord!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

AITÄH, ET LÄBI ASTUSID! RÕÕM OLEKS LUGEDA, MIS MÕTTED SINUL TEKKISID!