esmaspäev, 5. aprill 2021

Ratsuritähed

Vahelduseks loojangupiltidele lilli ka. Sel kevadel on mu koju jõudnud päris mitmed lilled. Ehk pildistan neid ka kunagi. Paar sorti tradeskantsiaid sõbranna käest ja vöödiline havortia emalt. Enne seda oli mul vaid paar kuukinga, mis mul kuidagi ei idane ega mädane ja ratsuritähed, mis ainukesena ennast koduselt tunnevad. 

Esimesena avas õied valge ratsuritäht. Kaks pikka vart, ligi 70 cm. Kummagi varre otsas kolm õit. Siin piltidel on kaks avanenud (23. märtsil pildistatud).



Samal ajal on punane ka oma õienupu välja ajanud. Lehed olid juba päris pikad, kui lõpuks ka üks õiepung ennast näitas. Ega ma ei teagi, miks lehed enne tulid, peaks ju olema vastupidi. Võib-olla polnud nad piisavalt pimedas talvel. 


Ja need pildid juba 3. aprillil. Valgel on avanenud teine vars ja punasel kuus õit varrel, osad veel nupus. Punane jäi seekord veidi väiksemaks kui tavaliselt. Tõenäoliselt ei saanud piisavalt toitaineid kuna pott jäi väikseks. Sai küll eelmisel aastal ümber istutatud, aga lill on kolm korralikku tütartaime kasvatanud. pott on ovaalseks välja veninud, isegi lõhki natuke. Valge aga ei taha sugugi poegi anda.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

AITÄH, ET LÄBI ASTUSID! RÕÕM OLEKS LUGEDA, MIS MÕTTED SINUL TEKKISID!