teisipäev, 15. juuli 2008

Võro Liivaliin ja veidi Folki

Laupäeval võtsin ette Võru tee. Võru on meil siin kõige ligem linn, aga millegipärast satub sinna viimasel ajal harva. Vanasti sai seal ikka kaubareisidel käidud ja ilmtingimata ka Musta Kassi poes, mis õnneks eksisteerib praeguseni, kuigi teises kohas.
Planeerisin oma sõidu Folkloorifestivali ajaks. Nojah, neid kuulsaid külalisi väljamaalt ma ei näinud, sest "Kandle" aeda ma ei jõudnud ja suurem osa ajast kulus käsitöölaadal ja linna peal kõndimiseks. Tamula äärest leidsin Võro Liivaliina ja see oli väärt vaatamist. Polegi varem selliseid liivaskulptuure oma silmaga näinud.

Photobucket


Photobucket


Photobucket

Linnas elasin kaasa meie kodumaistele rahvatantsijatele-lauljatele ja pillimeestele. Küll oli hea näha noori mehi-naisi tantsimas, sellest puhast rõõmu tundmas ja see pani endalgi südame kiiremini põksuma ja jala tatsuma. Seto naiste esinemist ootasin aga eriti ja piilusin salaja nende rahvariiete uhkeid tikandeid, päikeses helkivaid hõberahadega keesid ja sõlgi rinna peal. Tegemist oli siis Seto folklooriansambliga "Kuldatsäuk".

Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Niipalju siis sedakorda Võru linnast. Nagu oleks üle tüki aja vana hea tuttavaga kokku saanud!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

AITÄH, ET LÄBI ASTUSID! RÕÕM OLEKS LUGEDA, MIS MÕTTED SINUL TEKKISID!