neljapäev, 19. september 2024

Viljandi

Ei mäletagi, millal viimati Viljandis käisin. Vist 4 aastat tagasi... Õega oleme ikka Põlvas kokku saanud. Seekord tegime puhkusereisi Viljandisse, õele külla. Kodunt väljusime 4:30 ja kohale jõudsime 8:30. Ikka ühistranspordiga. Udune Viljandi võttis meid vastu. Ja mu õde! Kõigepealt läksimegi tema poole, sõime hommikust ja siis juba linna peale! 



Üks uus asi linnas, mida varem pole näinud, on Viljandimaa vabadussammas. Väga uhke! Esimene selline avati 19. septembril 1926, autoriks Amandus Adamson. Huvitav kokkusattumus, just tänane kuupäev! Sambal seisavad pronksist eesti ema lapsega ning eesti sõdur koos haavatud Lembituga, kes on tõstmas kätt päikese poole. Taasloodud pronkskujude autorid on Eesti skulptorid Tiiu Kirsipuu ja Ivan Zubaka. Sammas on oma algsest asukohast nihutatud mõne meetri jagu Vabaduse platsi keskosa poole, taastamistööd toimusid fotode alusel. Uus vabadussammas avati eelmise aasta võidupühal (23.06.2023).


Mõned poed ka ja siis lossikatesse! Muidu pole ju Viljandis käinudki. Seekord siis udupildid, mis mulle väga meeldivad.



Sügise hõngu on juba tunda... Aga tegelikult üsna hilja sel aastal. Senini on ju üks lõputu suvi olnud.


Kui Helmet nägi seda maja, siis jäi ta seisma nagu väike laps ja minu küsimise peale vastas: "Muidugi tahan!" Nii me siis tegimegi. Saatsime õe koju perele süüa tegema ja ise läksime šašlõkki sööma! :) Soso isiklikult soovitas meile kahepeale kaks erinevat šašlõkki võtta - pooleks sea- ja kanašašlõkk. Ja lisaks rääkis mind pehmeks, et hatšapurid on neil ka head ja kõik kiidavad! No need olidki parimad! Ma varem üldse ei teadnudki, misasi see hatšapuri on. Nüüd tean ja tahaks veel! Need on tegelikult Gruusia juustupirukad. 




Ega palju pilte seekord ei teinudki. Nautisime niisama. Käisime veel õe juures, ostsime õetütrele lilled ja kommikarbi (tal täna sünnipäev) ja oligi meil aeg bussi peale tõtata. Näis, kas siis järgmine kord lähme õele külla Hispaaniasse! ;)

PILDIALBUM - piilu siia ka!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

AITÄH, ET LÄBI ASTUSID! RÕÕM OLEKS LUGEDA, MIS MÕTTED SINUL TEKKISID!