kolmapäev, 25. märts 2020

Ratsuritähed

Mõne aja eest õitsesid mu aknal suursugused lilled. Märtsi algul läks õitsema punane ratsuritäht, mis on üle aasta vana. Eelmisel korral oli tal koguni 3 õievart ja õisi oli kokku 20 (7+7+6). Seekord piirdus kahe õievarrega, kummalgi 6 õit.



Märtsi keskel avanesid valge ratsuritähe õied. See lill on meie juures teist aastat, aasta tagasi oli tal vaid üks vars kolme õiega, seekord siis topelt. Valged õied on palju suuremad kui punased, diameeter on 20 cm ja õievars 70 cm. See kaunitar poosetas igast küljest.







Punane ratsuritäht sai ümber istutatud, valgel tuleb lähiajal sama tee ette võtta. Loodetavasti näitavad järgmisel aastal jälle õisi. Vahepeal mu kodu oligi lilledest tühi, välja arvatud mõned surematud kaktused. Loodan, et õnn lõpuks pöördub. 

2 kommentaari:

  1. Väga võimsad õied! Mul on nad järjest väiksemaks jäänud ja üle kolme õie ei tule enam kuidagi. Õnn vist pöörduv, aga kokku potte ja potikesi erinevate taimedaga sain kokku 45! Kui floristi eksamit tegin, siis õppisin kõigepealt endaomad selgeks!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meil oli kunagi kodu nagu botaanikaaed, eriti kui veel vanematega siin koos elasime, aga minul kuidagi järk-järgult jäi lilli vähemaks kuni ainult kaktused veel elasid, need ju visa hingega. Nüüd on lilli jälle rohkem tekkinud.

      Kustuta

AITÄH, ET LÄBI ASTUSID! RÕÕM OLEKS LUGEDA, MIS MÕTTED SINUL TEKKISID!