reede, 24. august 2018

Venemaa, 3. osa

12. august. Pühapäev. Siin olles kadus ajataju ja läks ikka tükk aega enne kui välja mõtlesid, mis päev täna on. Osaleme taas festivalil. Hotellis ГТК «Суздаль» on festivali peastaap. Siit alustasime me eile, aga mõned näitused jäid nägemata. Mind vaimustasid eriti korealaste tööd.



Eile jäi külastamata ka üks suur telk festivali peakonkursi "Праздник" töödega. Siin tuli välja valida ja kirja panna oma lemmik. Tundus täiesti lootusetu ülesanne, sest iga töö oli kunstiteos omaette. Panin kirja selle beeži-roosa lillelise vaiba. Nüüd kodus konkursi tulemusi vaadates selgus, et see töö, mille nimeks "Цветочная рапсодия" sai auhinna professionaalse pühendumise eest.


Peaauhinna - Grand Prix - sai aga punane-valge "Крещение. Солнце играет". Need mõlemad tööd on Ivanovo linna lapiklubi "Лоскутная мозаика" naiste tehtud.


Parima koopia eest sai auhinna "Тихий вечер", autoriks Tatjana Kritskaja Nižni Tagilist. Tehtud Sergei Karpovi maali järgi.


Kõigi auhinnatud töödega saab tutvuda siin ja siin.

Minule aga meeldisid üle kõige kotid.



Järgmiseks külastasime Pokrovski kloostrikompleksi, kus olid välja pandud mitu näitust. Ljubov Ležanina (Permist) autorinäitus "Сделано с ЛЮБОВЬЮ" oli fantastiline. Pildid nagu maalid, realistlikud ja nagu selgub, on tegemist autoritehnikaga, mida ta ka õpetab.



Teine näitus kandis nime "Vanad postkaardid" ja need tööd olid tehtud Ljubov Ležanina õpilastel. Nii mõnigi postkaart pakkus äratundmisrõõmu!


Viimaseks näituseks jäi nukunäitus raamatukogus. 



Lapitöödele sai nüüd ring peale tehtud. Järgmisel korral räägin veel natuke Suzdalist ja reisi viimastest päevadest.

PILDIALBUM on taas täienenud!

12 kommentaari:

  1. Fantastiline kirjatükk! See peaks suisa raamatus olema!

    VastaKustuta
  2. Aitäh teile! Maire, ära nüüd liialda! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ei liialdagi! Selline väike öökapibrošüürike oleks hea sirvida ja lugeda ja uusi lapiplaane pidada enne und...

      Kustuta
  3. Ma ei jõua lugemisega järje peale, aga Sa kirjutad väga huvitavalt!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mulle ikka tundub, et teised kirjutavad huvitavalt, aga tegelikult on mul kirjutamine küll juba kooliajast peale paremini välja tulnud kui suuline väljendamine.

      Kustuta
  4. Malle! Ka minule meeldisid kotid üle kõige. Kirjutad tõsiselt huvitavalt! Mulle meeldib

    VastaKustuta
  5. Tahtsin veel lisada,et Korea tööd meeldisid mulle ka.Ja need kunstnike pastellsed piltvaibad ka olid ilusad!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja mina süvenesin kodus veel Ljubov Ležanina töödesse, see on juba kõrgem tase! Hämmastav, kuidas nii loomutruusid pilte saab teha. Kindlasti peab siin kunstnikuannet ka olema, aga seda mul kahjuks pole.

      Kustuta
    2. Ütleks su kohta ainult,et vaga vesi ja sügav põhi.Olid alati nii tagasihoidlik,sõbraliku naeratusegs ja vaata,kuidas sa nüüd kõiki rõõmustad nende ilusate päevade meenutamisega ! Ole terve ja HOITUD !!!

      Kustuta

AITÄH, ET LÄBI ASTUSID! RÕÕM OLEKS LUGEDA, MIS MÕTTED SINUL TEKKISID!