laupäev, 18. juuli 2020

Mägimatk Põlva moodi

Seekord me läksime jalgsi. Eile õhtul kella 7 paiku, et lihtsalt üks õhtune jalutuskäik teha. Aga mis sellest välja tuli... Esialgu suundusime Rosmale. Viimati käisime seal 4 aastat tagasi, oligi aeg vanad tuttavad paigad üle vaadata.

Rosma veski pais - sain siin oma fotograafiaoskusi proovida. Et kui voolavat vett pildistada väiksema ava ja suurema säriajaga, saab ilusa voolava vee pildi. Siia kõrvale võib võrdluseks vaadata sama pilti väikse säriajaga ehk nii nagu ma tavaliselt varem tegingi. Esimesel pildil ava 5 ja säriaeg 1/125 sek, teisel ava 22 ja säriaeg 1/6 sek.




Roosa ja valge raudrohi


Käokannus


Rosmalt olime jõudnud ringiga tagasi Põlva piirile Võru tänavasse. Uitasime veidi ringi Salu tänavas ja tundus, et ega täna midagi pildistada ei olegi. Siis aga leidsime ühe teeotsa tühermaale ehk vanale raiesmikule, maa oli paksult kuivanud oksarisu täis. Ühtlasi meenutas see ala ka nõmme, kuigi ma ei tea, missugune see nõmm päriselt välja näeb. Olime jõudnud kõrgemale kohale, kust avanes huvitavaid ja seninägemata vaateid Põlva vaatamisväärsustele ja all lookles Orajõgi. Vot siis läks alles huvitavaks. Helmet kappas ees ja hüüdis, et siit on hea vaade ja mina koperdasin järgi. Kahju, et ma maapinnast pilti ei teinud, seal roigaste peal oli kohati keeruline kõndida, aga see-eest nii põnev!

Põlva Püha Peetri kirik



Põlva Maarja kirik


Põlva Kultuurikeskus



Tundub, et see on või oli kellegi koobas. Igatahes haises seal imelikult. Aga keegi koopast ei väljunud! :)



Kõrreliste puhmad olid kõikjal.



Selline huvitav sasipea.


 Päris sügisesed värvid või pigem päikesest kõrbenud huvitav puhmas. Rohelisi oli ka.


Ja olimegi jõudnud Võru tänavale.


Küllap mingi vahtra liik...


Hurda pargi tiik on vesikuppe täis.


Jalga puhkamas Karla juures! :)


Kesklinna pargis. Polegi vist varem neid kauneid valgusteid tähele pannud.




Keskväljak



Ja ongi kodutee jalge all.


Kokku sai käidud ligi 11 km ja üle 13000 sammu, selleks kulus 3 tundi ja 40 minutit. 22:30 jõudsime koju. Küll siis tuli hea uni! :)

2 kommentaari:

  1. Nii tore õhtu ja palju huvitavaid vaateid! Sammulugeja on üks hää asi küll

    VastaKustuta

AITÄH, ET LÄBI ASTUSID! RÕÕM OLEKS LUGEDA, MIS MÕTTED SINUL TEKKISID!