teisipäev, 5. juuli 2022

Riia 2. päev

Loomaaiapäev. Eile ostsime juba valmis bussisõidukaardid. Lätlased on lisaks plastikkaartidele ka külaliste peale mõelnud ja Narvesen kioskitest (nagu meie R-kioskid) saab osta papist kaardi, kuhu peale laetakse niimitu piletit kui sul tarvis. Minumeelest Tallinnas sellist varianti ei ole. Bussiga nr 9 sõitsime umbes pool tundi ja jõudsimegi loomaaeda. See oligi meie ainuke ühistranspordi kasutus, ülejäänud aja kasutasime kondimootorit. 


Riia loomaaed on Tallinna omast küll väiksem, aga ikka kordades parem näeb välja. Just 2 nädalat tagasi käisime ka Tallinna Loomaaias ja no ei anna võrreldagi. Tallinnas trehvas meile halb päev ka, ilm kehv ja loomi väga palju ei näinud. Mõned uuendatud osad on ilusad (nagu polaarium), aga keskel need vanad barakid, enamus tühjad, jätavad ikka väga haleda mulje. Õnneks ikka uuendatakse pidevalt ja loomad saavad paremad elamistingimused. 

Ega ma siin pikemalt väga juttu ei teegi. Las pildid räägivad enda eest, klikake ikka postituse lõpus pildialbumile, siia lisan vaid mõned pildid.

Loomulikult on ühed lemmikumad loomad Riia Loomaaias kaelkirjakud. Meil Tallinnas neid pole.


Minule pakkusid huvi muidugi kassid - olgu suur või väike, ikka on armsad. See tiigrikutsu mängis plasttünniga. Kui ära väsis, toetas pea tünnile ja tüki aja pärast sahmerdas jälle edasi. Kui hiljem tagasi tiigri juurde sattusime, siis oli ta juba veest väljas ja jalutas edasi-tagasi. 



Tegin ka väikese video:


Vähemalt ühe loomaga sain koos pilti teha! :) 


Veel ühed kaslased, neid oli terve perekond. Ma nägin kolme. 



Surikaadid on samuti maruvahvad tegelased. 


Ja lõpuks valisin välja ka ühe linnu, kelleks on siniraag. Arvasin, et midagi eksootilisemat, aga selgus, et on ka Eestis elanud, tõsi küll, viimasel ajal enam mitte ja Lätistki on kadumas (lugesin siit). 


Peaaegu 6 tundi sai loomaaias jalutatud! Sõime vaid jäätist ja ühed hotdogid. Tahtsime midagi korralikku süüa, seda loomaaiast ei leidnud. Kohe loomaaia juures aga märkasin tulles mitmeid söögikohti ja sinna me siis siirdusimegi. Ja ei kahetse! Restoran DabaMamma töötas suvel välirestoranina. Istusime lauda, meile toodi menüüd. Ja need olid vaid läti keeles! Jookide oma oli küll kolmes keeles, aga söögid mitte. Ja meil selle keeleoskusega on ka nagu on. Veidike inglist ja veidike venet. Aga ma võtsin oma telefoni välja ja Google Lensiga on ikka väga hea tõlkida. Pildistad teksti ja Google tõlgib selle ära. Kusjuures täitsa arusaadavalt - kartulipüreega serveeritud aeglaselt hautatud veisepõsed. Muid valikuid oli ka, aga me võtsime selle. Liha oli suussulav ja pehme, pole ammu nii head praadi söönud. 


Oligi meie teine päev otsas. Homme on linnatuur ehk siis vanalinn põhiliselt. Vaatan, kas mahub ühte postitusse ära või pean poolitama. Muljeid on palju. 

Ahjaa, täna sai kõnnitud 11 km ja 15000 sammu. 

PILDIALBUMISSE lisasin loomaaia pildid. 

1 kommentaar:

AITÄH, ET LÄBI ASTUSID! RÕÕM OLEKS LUGEDA, MIS MÕTTED SINUL TEKKISID!